2016. dec 17.

Magrymok, Ogre mágusok és Ogrék

írta: Aramil Kalandjai
Magrymok, Ogre mágusok és Ogrék

Óriások és Humanoidok

Magrymok, Ogre mágusok és Ogrék

 A magrymok fajtája mára szinte az egész Terrán kihalt, óriási termetű, groteszk kinövéseket viselt lények voltak, akik suttogni tudtak az elemekkel. Erős, szívós népük azonban mégis hanyatlani kezdett a köztes síkok forrását megcsapoló Pokoli aktivitás felbukkanására. Erenos és a sötétségistenek az Árnyak és a Fények síkjáról elrabolva az energiát, eltorzították az elementálokat. Az alvilág portáljai megnyílván megrontották maguk körül a természetet s az elemeket. A magrymok népe is megsínylette ezt a csapást s gyengébb, kisebb egyedek születtek egyre nagyobb számmal. Az elején még agyonütötték e sérült porontyokat, de mikor már nemigen jött világra köztük más, csak „kis növésű”, új megoldást kerestek a túlélésre.

"Máginak" szólították a kisebbeket, s miközben próbálták megtanítani őket az elemek nyelveire, azt vették észre, hogy az új generáció tagjai furcsa dolgokra is képesek. Az elemek helyett ugyan is sokszor suttogtak az Árnyaknak. A Fények ekkor még mindenkinek túlságosan gyorsan zajlottak, ahhoz, hogy megérthetőek legyenek, de az Árnyak nem. Az Árnyak síkja komótosan kavargott, a „mágik” pedig meghallották öblös moraját… Hamarosan azt is elsajátították, hogyan álcázzák magukat, miként lebegjenek és affinitást kezdtek mutatni a mágiában. Élelmes vajákossá váltak s apránként elhagyták a magrym törzseket, ahol szabályosan megvetették őket. Elkorcsosultaknak bélyegezve nem kívántak visszafordulni őseikhez, s maguk között hoztak létre újabb társadalmat. A „mágik” közössége egy, a mágiát saját erejéből felfedező néppé lett. Őseik számos szokását megtartva ez a nép is erő alapján választotta magának a vezetőit, ám ellentétben a magrymok „meztelen birkózásával”, ami vad vérengzésekben tört ki sok alkalommal, a mágik mágikus csatákat vívtak és az lehetett a kikiáltott imperátor, a nép főhatalma. Habár nem voltak képesek behatóan tanulmányozni a mágiát, és az alkalmazására még rengeteg erőforrásukra szükségük volt, mohón kívánták általa gyarapítani hatalmukat. Lévén a magrym nép lenézett, kilökött tagjai, a mágik minden áron túl akarták szárnyalni elődjeiket s magukat is, hogy többé egyetlen nép se nézhesse le őket. Több isten is megkörnyékezte őket az alattomosabbak közül, ám a rendkívül makacs teremtések nem voltak hajlandóak fejet hajtani s letérdelni senki előtt, csak is az imperátor előtt, aki magának köszönhette erejét. Mire a mágik odáig vándoroltak, hogy összeakaszkodtak más fajok képviselőivel, a magrymok népe kevesebb, mint felére csökkent. Miután a Harmadik Kor zavargásai után eltűntek a Naptalan-óceán ismeretlenjében s száz évig színüket se látta senki és semmi, kihaltnak nyilvánították a népet.

***

Mindeközben a mágik, népvándorlásuk alkalmával egyre hatékonyabban használták a mágiát. Mígnem egy imperátoruk, név szerint Dulvedúr, leküldött a hegyvidékről néhányat a fullajtárok közül. A sztyeppékre vetődött mágik pedig őstulkaikon kényük-kedvük szerint nézhettek szét a vidéken. Az Árnyak suttogása mellett megéreztek egy másfajta forrást, egy ley-vonalat. Úgy gondolták, okosabbak lesznek és maguknak megtartják az új forrást, amitől majd elég erőt nyernek s közülük kerül ki a következő imperátor. Így is lett. Egy évig jártak felderítés címén a sztyeppére, amikor egyikük kihívta Dulvedúrt egy mágikus küzdelemre. A ley-vonal adta erővel Gríg, a fullajtár legyőzte az akkori imperátort, de társai, akik nehezteltek rá, amiért egyénileg cselekedett. Hát egymásnak estek s ez volt az a pont, amikor mind a három egyenlő erővel bírt jelölt döntetlent  hozott ki. Mind imperátornak kiáltotta ki magát, de a legtöbb mági Gríg mögé állt, hiszen a másik kettőt bitorlónak tartották. Kevés követőjével, Dugur, s még kevesebb követőjével, Argalak ki-ki a maga útján hátrahagyták az otthonukat.

Így jött létre a három mági uradalom. Gríg a sztyeppére költöztette embereit, ahol a ley-vonaltól tovább erősödhettek és nem kellett tartaniuk a közelebb építkező Dugur Imperátortól és címekkel maga mellett tartott támogatóitól. Később Gríg uradalma lett a három közül a legnagyobb, de ő is átvette Dugurtól a címeket, amiket a belső körének adott.

Gríg Imperátor földjeire eztán orkok érkeztek, akik szintén saját területre vágytak a keleten. Hadakozásba kezdtek, de a mágiknak hamar be kellett látniuk, hogy a náluk kisebb orkok jobban felszereltek s sokkal többen vannak. Varázstudásuk ellenére a mágik legnagyobb nemzete segítségért küldött fajtársaihoz. Dugur Imperátor valósnak érezte a veszélyt s titkon abban is reménykedett, hogy majd a csata hevében megdönti vetélytársa hatalmát s rögvest megindította az erősítést. A változást azonban a messze járt és később érkezett Argalak Imperátor s maréknyi falvakat kitevő, kalandor népe hozta. Sokallta távolabb merészkedtek s több veszéllyel néztek eddigre már szembe Argalak emberei s bizony a kevesebb, de sokkal tapasztaltabb mágik komoly veszteséget okoztak az ork hódítóknak.

***

Nem telt sok időbe, a mágik és az orkok, tisztelve a másik fél erejét, jobbnak látták ha békét kötnek. Hasonlónak látták egymást s tanácskozva kezdték igazgatni a sztyeppét, meg a hozzácsatolt területeket. Az ork átkosok és sámánok rávezették a mágikat az elemek megértésére s cserébe amazok pedig megbűvölték az arra kiválasztott ork harcosokat. A mági nevet az orkok összevetették az elfek mágusaival s szövetségeseiket is mágusnak szólítgatták sokszor.

Miután a mági fővajákosok megértve végre az elemeket és átvéve ismereteket a rontásokról, azzal fizették vissza új szövetségeseiknek a támogatást, hogy az arra termett ork harcosokat átformálták földben és tűzben. Nem orkok voltak többé, de ogrék s brutális barbárokként szolgálhatták tovább haduraikat. Napjaink ork földjei is kietlen és kegyetlen vidékekként vannak számon tartva, s nem véletlenül. Nem csak a felszínükön, farkas háton vágtázó orkoktól, de az embert próbáló környezettől is. Az ogrék megalakulásánál tán még rosszabb vidéknek számítottak, ahol kizárólag a legerősebb harcosok és a legszívósabb barbárok jártak-keltek. A vadabb ogrék pedig mást sem szerettek volna, csak küzdeni. Kedvtelésből rendeztek egymás között bunyókat, öklözéseket s később gladiátor küzdelmeket. Az idő múlásával az orkok, ogrék és mágik egy közösséget alkottak s mivel a két nagy termetű még jobban hajazott egymásra, maguk között már ogre mágiknak, avagy ogre mágusoknak nevezték a mágiahasználó óriásokat.

Az ogrék népessége mára akkora, hogy külön fajként tartják számon őket s testvérfajtájukként a mágikat, annak ellenére, hogy az orkokból ágaztak el. Különálló kis közösségeket is alakítottak a szövetséges orkok és ogre mágusok közelében. Persze soha nem vágytak egy nemzet irányítására, még ha szerették is, ha goblinok szolgálják ki őket esetenként.

Habár intelligenciájuk nem tette lehetővé számukra a mágiahasználatot, még kevésbé a természetfeletti szólítását, vastag és kemény irhájuk megvédi őket a nyilaktól és a varázslatokkal szemben is ellenállónak bizonyult. Szinte mindig barbárnak álltak, de a későbbi nagy háborúkban remek harcosokat képeztek belőlük haduraik.

***

A következő drasztikusabb változást e népek életében az Óriás háborúk kirobbanása okozta a Negyedik Kor végső harmadában. A messzi hegyekből leözönlött óriások hordája átgázolt minden addig hadakozó és területét terjesztgető népen, lehetett bármily erős. Az orkok és ogrék birodalma, dacolva az addig nem látott hatalommal a hadászat fejlesztése mellett saját fajtájukon is kísérletezni kezdett...

De ez már egy másik történet.

Szólj hozzá

mágus mágia ogre szörnyeteg sámán magic ork csodalény magi magrym mági ogre mágus ogre magi