Aramil Kalandjai

Fantasy regény és világa

2016. nov 24.

Aramil kalandjai (I. - 2.)

írta: Aramil Kalandjai
Aramil kalandjai (I. - 2.)

I. fejezet: 2. rész: A Chi-ya Torony romja

2. rész:

A Chi-ya Torony romja

 

Aramil egy szűk nyíláson át jutott be s kúszva haladt előre a keskeny járatban. Tudta, hogy ha bármi történne előtte, képtelen lenne visszafordulni. Szerencséjére az előle futkározó pondrókon kívül különösebb veszélyek nélkül jutott egyre inkább előre. Kisvártatva azonban baljós neszre lett figyelmes a mélysötét vájatban. Tapogatózott a mohás, gombás, síkos kövön, amikor a plafonról kőtörmelék esett a kezére. Hirtelen nem tudta, inkább siessen, vagy mégis nyugodtan haladjon tovább. A sietség mellett döntve furakodott előre, nem kívánva megvárni, míg élve eltemeti magát. Újabb törmelék landolt a feje búbján, illetve lábán s rá kellett eszmélnie, hogy omladozott a járat.

Több ...

Tovább Szólj hozzá

fantasy kalandregény drawing főtörténet Aramil

2016. nov 18.

Aramil kalandjai (I. - 1.)

írta: Aramil Kalandjai
Aramil kalandjai (I. - 1.)

I. fejezet: 1. rész: Egy varázstárgy három része

I. fejezet

 

1. rész:

Egy varázstárgy három része

 

Hárúnak, az ősznek évszakába lépve, alig fordították át a naptárakban Palládiuszt Levélpalást hónapjára s ez a hajnal is, mint a többi, megannyi feladattal kecsegtetett a Rezgalix számára.

A nappali világosság egyre csak szétterjed a hegyek, a völgyek, a beláthatatlan puszták, a sűrű erdők résein keresztül. Itt, a földrész keleti felén elhelyezkedő, mediterrán Xavalied-szigeteken is gyönyörű rózsaszín és narancs fellegek lomha vonulására keltek a népek. A hős-verbuváló szervezet, füves parkokkal körül ölelt lakótelepének számtalan ablaka közül egy még elzárta a Nap fényét a bent alvótól.

A szobában még éjjeli sötétség volt és csend. Kissé ...

Tovább Szólj hozzá

regény fantasy kalandregény főtörténet Aramil

2016. nov 17.

Aramil kalandjai

írta: Aramil Kalandjai
Aramil kalandjai

Prológus

Prológus

 

Ibirum, az alázatos próféta krónikái bizony rettentő vaskos, nehéz és olvasmányos írások, amik a Terra minden fontosabb eseményét jegyzik korról-korra, földrészről-földrészre. Tussurgia, mind közül a legterebélyesebb kontinens, erős és ügyes királyságai révén hamar helyrerázódott a Ötödik Kor megpróbáltatásai után. Visszaállt a rend a Vad háborúkat követően, s a keletről betódult barbár hordák lassan asszimilálódtak vagy hazatértek. Később a Démon háborúk is ott hagyták kezük nyomát a kontinenseken, habár egyiken se oly mértékben, mint Dwinon, ahonnét szerteindult a pokoli veszedelem és a Négy Lovas.

Szerencsére, a Fény és az Igazság vigyázói sikeresen kiirtották s elűzték a legtöbbet a Gonosz ...

Tovább Szólj hozzá

regény fantasy kalandregény főtörténet Aramil

süti beállítások módosítása